To contentTo navigationTo search
Logotype

Implanticas RefluxStop™-procedur nu tillgänglig i Norge

30.01.2024
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, meddelar att RefluxStop™-proceduren nu är tillgänglig på Akershus universitetssjukhus i Norge.

Tidigare denna månad utfördes RefluxStop™-proceduren, en ny banbrytande kirurgisk behandling för GERD, på fem patienter av Dr Robin Gaupset och Dr Lars Eftang vid Akershus universitetssjukhus i Oslo.

Dr Gaupset säger, "Vi tror att RefluxStop™ har potential att erbjuda en överlägsen kirurgisk behandling mot GERD/reflux, med färre biverkningar jämfört med nuvarande alternativ. RefluxStop behandlar sura uppstötningar utan att omsluta matpassagen. Vi ser fram emot att utvärdera långtidseffekten i den norska registerstudien som är en del av den bredare pan-europeiska studien.”

Dr Eftang säger, "RefluxStop™ kan göra en kirurgisk behandling för GERD tillgänglig för patienter som inte tidigare övervägts för operation. Många refluxpatienter tar för närvarande mycket stora doser av syrahämmande mediciner, potentiellt under resten av livet, vilket vi ser som ganska problematiskt. Vi hoppas att RefluxStop™ kan erbjuda dessa patienter en överlägsen kirurgisk lösning utan de biverkningar som för närvarande är förknippade med anti-refluxkirurgi. Det är spännande att vara det första centret i Norge som erbjuder denna nya behandling med potential att hjälpa patienter som kan ha gett upp hoppet om att hitta lindring för smärtsamma GERD-symtom.”

Implanticas grundare och vd, Dr. Peter Forsell, tillägger, "Vi är hedrade över att arbeta med Dr. Gaupset och Dr. Eftang och gratulerar dem till deras första RefluxStop™-procedurer i Norge. Det är avgörande att erbjuda innovativa behandlingsalternativ för patienter som kämpar med svår GERD, eftersom 40% av patienterna inte svarar på PPI ¹, den vanligaste medicin som skrivs ut mot GERD. Tack vare Dr Gaupset och Dr Eftang kan patienter i Norge nu få tillgång till denna innovativa behandling som redan har utförts framgångsrikt på mer än 650 patienter över hela Europa."

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 januari 2024 kl 08:00 CET.

Om Implantica
Implantica är ett medicintekniskt företag som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling och stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™
RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp omsluter matpassagen för att stödja den nedre esofagusfinkterns stängningsmekanism och är ofta förknippade med biverkningar som sväljsvårigheter, smärta vid sväljning och oförmåga att rapa och/eller kräkas.

RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen. Den återställer och bibehåller den nedre esofagusfinktern i sin ursprungliga, naturliga position. RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum
https://www.implantica.com/media/media-kit

Sociala medier
https://ch.linkedin.com/company/implantica

https://www.twitter.com/implantica

Kontakt med media:
Implantica AG
Juanita Eberhart, VP Marketing & Advocacy
M: +1 925-381-4581
juanita.eberhart@implantica.com

Fotnötter

  1. Returra F, Bronzini F, Campigotto M, et al. Refractory Gastroesophageal Reflux Disease: A Management Update. Front Med (Lausanne) 2021;8:765061. doi: 10.3389/fmed.2021.765061.

Images

  • Akershus surgery.jpg
  • Akershus team.jpg
  • logo_transparent_1 (8).png
  • ReluxStop Product.png