To contentTo navigationTo search
Logotype

Implanticas RefluxStop™ ingår i sju presentationer accepterade vid USA:s största GI-konferens, SAGES

01.02.2024
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, meddelar att sju nya vetenskapliga presentationer och abstrakt om RefluxStop™ har accepterats vid Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons (SAGES) årliga vetenskapliga möte som äger rum i Cleveland, Ohio den 17–20 april 2024.

SAGES samlar 2 500 av världens ledande experter på gastrointestinal och endoskopisk kirurgi från 100 länder. Det är en ära att sju sammandrag som innehåller kliniska resultatdata för RefluxStop™ accepterats till SAGES Scientific Program som en del av fyra podiumpresentationer, två e-posters och en videopresentation.

 • RefluxStop™ fyraårsresultat av säkerhet och kliniska resultat - behandling av sura uppstötningar utan att komprimera matpassagen
  Författare: László Harsányi, Zsolt Kincses, Áron Altorjay
  Session: Kirurgisk teknik, Podiumpresentation
 • Anti-refluxbarriärrekonstruktion med den innovativa RefluxStop™-proceduren för behandling av gastroesofageal refluxsjukdom
  Författare:
  Sebastian Schoppmann
  Session: Emerging Technology, Podiumpresentation
 • Laparoskopisk anti-refluxkirurgi med RefluxStop™: Första 50 patienterna med minst 12 månaders uppföljning
  Författare:
  Yannick Fringeli, I. Linas, U. Kessler, J. Zehetner
  Session: Foregut Short Oral Podiumsession
 • RefluxStop™: treårsresultat av en ny procedur för att bekämpa gastroesofageal refluxsjukdom
  Författare:
  Yves Borbély
  Session: Foregut Session 2, Podiumpresentation
 • Behandling av gastroesofageal refluxsjukdom med en ny implanterbar anordningsbaserad procedur: 12–19 månaders uppföljning av 40 patienter på ett regionalt sjukhus i Tyskland
  Författare:
  Thortsen G. Lehmann
  Session: Onlinepostersession som visas under konferensen (icke CME)
 • RefluxStop-implantat för gastroesofageal refluxsjukdom: kliniska resultat efter nästan 2 år i en poolad kohort av 158 patienter från två tyska sjukhus
  Författare:
  Moustafa Elshafei och Thorsten G. Lehmann
  Session: Online postersession som visas under konferensen
 • Ihållande dysfagi efter magnetisk sfinkterförstoring - skiftande paradigm med enstegsreparation: Laparoskopisk borttagning och konvertering till RefluxStop-procedur
  Författare:
  Y. Fringeli, I. Linas, U. Kessler, J. Zehetner
  Session: Videopresentation som visas under konferensen

Dr. Peter Forsell, vd för Implantica säger, "Jag är stolt och ödmjuk inför att RefluxStop™ är med i sju vetenskapliga forskningssammandrag som kommer att presenteras på SAGES, den största konferensen för GI-kirurger i USA. Det säger mycket om det snabbt växande intresset från toppkirurger för RefluxStop™s unika sätt att behandla GERD. Vi är tacksamma för att dessa oberoende kirurger är engagerade i att utvärdera och rapportera om den effekt som RefluxStop™ och kirurgisk GERD-behandling kan ha på patienter.”

Dr Forsell fortsätter, "Mer än 1 miljard människor lider av GERD över hela världen, inklusive så mycket som nästan 28 procent[1] av befolkningen i Nordamerika. Patienter som lider av GERD-tillstånd förtjänar akut uppmärksamhet från vårdgivare och beslutsfattare. Jag ser fram emot att SAGES-deltagare ska lära sig om RefluxStop™-behandlingen som är utformad för att skapa ett paradigmskifte i hur GERD behandlas och potentiellt hjälpa miljontals patienter som kämpar med denna sjukdom.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 februari 2024 kl 08:00 CET.

Om Implantica
Implantica är ett medicintekniskt företag som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling och stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™
RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp omsluter matpassagen för att stödja den nedre esofagusfinkterns stängningsmekanism och är ofta förknippade med biverkningar som sväljsvårigheter, smärta vid sväljning och oförmåga att rapa och/eller kräkas.

RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen. Den återställer och bibehåller den nedre esofagusfinktern i sin ursprungliga, naturliga position.RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum
https://www.implantica.com/media/media-kit

Sociala medier
https://ch.linkedin.com/company/implantica
https://www.twitter.com/implantica

Kontakt med media:
Implantica AG
Juanita Eberhart, VP Marketing & Advocacy
M: +1 925-381-4581
juanita.eberhart@implantica.com

Fotnot

 1. Yamasaki T., Hemond C., Mohamed E., Ganocy S., Fass R. The Changing Epidemiology of Gastroesophageal Reflux Disease: Are Patients Getting Younger? J Neurogastroenterol Motil. 2018 24(4):559-569.

Images

 • logo_transparent_1 (8).png
 • IMPLANTICA_STILL_LIFE_202098471.jpg