To contentTo navigationTo search
Logotype

Implanticas RefluxStop™ är nu tillgänglig på 7 sjukhus i Spanien och två nya Centers of Excellence har tillkommit

02.05.2024
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i kroppen, meddelar att Dra. Beatriz Guil vid Universitario de Canarias på Kanarieöarna och Dr. Carlos Milliani vid Universitario de Fuenlabrada i Madridregionen erbjuder sina patienter RefluxStop™-behandlingen.

Fler patienter i Spanien kommer nu att få tillgång till den innovativa RefluxStop™-behandlingen, eftersom totalt sju anti-refluxcenter i landet regelbundet utför behandlingen.

"Det är en ny dag som vi länge har väntat på inom kirurgisk GERD-behandling", säger Dr. Guil. Hon fortsätter: "Jag är glad över att se att RefluxStop inte omsluter matpassagen och återställer kroppens naturliga fysiologi. Med RefluxStop kan jag erbjuda en hållbar behandling för GERD till en helt ny grupp patienter som tidigare inte var kandidater för kirurgi." Dra. Guil kommer att vara den första att erbjuda RefluxStop på Kanarieöarna.

Dr Miliani tillägger: "Jag ser fram emot att se hur RefluxStop gör skillnad för mina patienter med kronisk GERD. Med RefluxStop ser våra patienter mycket lite av de typiska biverkningarna efter mer traditionella kirurgiska GERD-behandlingar, t.ex. problem med uppsvälldhet och sväljningssvårigheter. Min största förhoppning är att RefluxStop ska göra det möjligt för mina patienter att glömma att de ens hade GERD."

Implanticas VD och grundare Dr. Peter Forsell säger: "Vi är stolta över att stödja Dr. Guil och Dr. Miliani, som ansluter sig till teamet av banbrytande kirurger i Spanien som svarar på den viktiga efterfrågan på nya behandlingar för GERD med RefluxStop™-behandlingen. Idag lider cirka 15% av den vuxna befolkningen i Spanien av GERD.¹ Denna progressiva sjukdom måste behandlas på allvar eftersom den kan leda till Barretts esofagus och för alltför många patienter får cancer.²"

1 Ponce J, Vegazo O, Beltrán B, Jiménez J, Zapardiel J, Calle D, Piqué JM; Iberge Study Group. Prevalens av gastroesofageal refluxsjukdom i Spanien och associerade faktorer. Aliment Pharmacol Ther. 2006 Jan 1;23(1):175-84. doi: 10.1111/j.1365-2036.2006.02733.x. PMID: 16393295.

2 Giacometti C, Gusella A, Cassaro M. Precanceros i gastroesofageala övergången: histologisk diagnostisk metod och patogenetiska insikter. Cancersjukdomar. 2023; 15(24):5725. https://doi.org/10.3390/cancers15245725

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 2 maj 2024 kl. 08:00 (CET).

Om Implantica
Implantica är ett medicintekniskt företag som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling och stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™
RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp omsluter matpassagen för att stödja den nedre esofagusfinkterns stängningsmekanism och är ofta förknippade med biverkningar som sväljsvårigheter, smärta vid sväljning och oförmåga att rapa och/eller kräkas.

RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen. Den återställer och bibehåller den nedre esofagusfinktern i sin ursprungliga, naturliga position. RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum
https://www.implantica.com/media/media-kit

Sociala medier
https://ch.linkedin.com/company/implantica
https://www.twitter.com/implantica

Kontakt med media:
Juanita Eberhart, VP Marketing & Advocacy
M: +1 925-381-4581
juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • logo_transparent_1 (8).png
  • ReluxStop Product.png