To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica tillkännager den första offentliga upphandlingvinsten för RefluxStop™, vilket banar väg för permanent kostnadsersättning i Italien

13.02.2024
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, meddelar idag att Hospital Santa Croce i Moncalieri, Turin, Regione Piemonte, Italien, har vunnit den första offentliga upphandlingen någonsin för RefluxStop™.

Dr Gabriele Pozzo, chef för allmänkirurgi vid Ospedale Santa Croce i Moncalieri, Turin, utförde framgångsrikt tre RefluxStop™-procedurer i december 2023. Alla tre patienterna är nu väl återställda. Hans sjukhus har dessutom vunnit ett offentligt anbud som innebär att sjukhuset kommer att få betalning av det offentliga sjukvårdssystemet för det fulla listpriset för RefluxStop™.

Dr Gabriele Pozzo säger, "RefluxStop-proceduren representerar ett nytt angreppssätt för kirurgisk behandling av GERD. Jag är så stolt över vårt team på Ospedale Santa Croce i Moncalieri och hur vi gick samman för att tillhandahålla denna innovativa lösning för våra GERD-patienter."

Dr. Pozzo fortsätter, "Godkännandet av det treåriga offentliga anbudet för RefluxStop™-enheter är en stor bedrift som gör att vi kan ta denna unika behandling till vårt sjukhus i Italien. Anbudet gör att vi via det offentliga sjukvårdssystemet kan få tillgång till över 30 enheter, vilket gör det möjligt för oss att avsevärt förbättra livskvalitén för många patienter med svår GERD."

Implanticas grundare och vd Dr. Peter Forsell säger, "Vi är mycket glada över godkännandet av den första offentliga RefluxStop™-upphandlingen någonsin i Italien. Detta treåriga offentliga anbud täcker hela kostnaden för 30 RefluxStop™-enheter, men framförallt är det en viktig milstolpe som banar väg för bredare ersättningsgodkännanden regionalt i Italien och skapar en plattform för att expandera till fler länder i EU. Detta offentliga anbud visar tydligt att behandlingen med RefluxStop™ börjar få acceptans i offentliga sjukvårdssystem. Med de fortsatt enastående kliniska resultaten av RefluxStop™ ser vi fram emot att se flera liknande positiva offentliga anbuds- eller finansieringsgodkännanden i Italien och andra nyckelmarknader inom en snar framtid. Vi gratulerar Dr. Gabriele Pozzo och hans personal i Turin, Italien, för deras framgångsrika ansträngningar för att uppnå denna viktiga milstolpe.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 februari 2024 kl 08:00 CET.

Om Implantica
Implantica är ett medicintekniskt företag som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling och stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™
RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp omsluter matpassagen för att stödja den nedre esofagusfinkterns stängningsmekanism och är ofta förknippade med biverkningar som sväljsvårigheter, smärta vid sväljning och oförmåga att rapa och/eller kräkas.

RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen. Den återställer och bibehåller den nedre esofagusfinktern i sin ursprungliga, naturliga position. RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum
https://www.implantica.com/media/media-kit

Sociala medier
https://ch.linkedin.com/company/implantica
https://www.twitter.com/implantica

Kontakt med media:
Implantica AG
Juanita Eberhart, VP Marketing & Advocacy
M: +1 925-381-4581
juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • logo_transparent_1 (8).png
  • ReluxStop Product.png