To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica meddelar att Kliniska data från normal sjukvård på över 200 patienter som behandlats vid fem RefluxStop™-center i Europa presenterade vid SAGES i Cleveland

30.04.2024
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i kroppen, rapporterar multitud av presentationer, inklusive nya RefluxStop™-data från över 200 patienter vid fem sjukhus i Europa, som presenterades i Scientific Sessions vid Society of American Gastrointestinal and Endoscopic Surgeons (SAGES) årliga vetenskapliga möte

Denna mycket uppskattade konferens är det största mötet i världen som ägnas specifikt åt gastrointestinal och endoskopisk kirurgi. Omkring 2 500 SAGES-medlemmar, som representerar världens ledande experter inom gastrointestinal och endoskopisk kirurgi, deltog i SAGES årsmöte i Cleveland, Ohio den 17-20 april.

Det är ett bevis på den fortsatta entusiasmen för RefluxStop™ att de senaste kliniska resultaten från fem världsberömda europeiska kompetenscentra för behandling av sura uppstötningssjukdomar presenterades på SAGES. Dessa “Centers of Excellence” omfattade följande:

 • Krankenhaus Nordwest GmbH, Frankfurt, Tyskland 
  Föredragande författare: Dr Moustafa Elshafei

   
 • Hirslanden Beau-Site Hospital, Bern, Schweiz
  Föredragande författare: Dr Joerg Zehetner
 • Inselspital, Universitetssjukhus, Bern, Schweiz
  Föredragande författare: Dr Yves Borbély
 • AKH Universitetsjukhuset Wien, Österrike
  Föredragande författare: Prof. Dr. Sebastian Schoppmann

   
 • Kliniken för allmän- och visceralkirurgi, Klinikum Friedrichshafen, Tyskland
  Föredragande författare: Dr Thortsen G. Lehmann

Dr. Peter Forsell, VD för Implantica, säger: "De utmärkta resultaten i verklig sjukvård från ett dataset som är fyra gånger större än storleken på CE-studien som genomfördes för mer än fem år sedan är en stark validering av de konsekventa och långvariga resultaten av RefluxStop-behandlingen. Denna forskning etablerar ytterligare RefluxStop™ som en exceptionell kirurgisk behandling av GERD, vilket skapar förutsättningar för en stark framtida tillväxt i USA när vi väl får marknadsgodkännande.”

" Dr Forsell fortsätter: "Det har funnits ett enormt intresse och stöd för RefluxStop™-behandlingen från de amerikanska kirurgerna och vetenskapliga experterna. När vi ser på den amerikanska marknaden, där 20% av den vuxna befolkningen lider av GERD¹, ser vi en enorm möjlighet för den innovativa RefluxStop™-behandlingen att förändra patienternas livskvalitet, efter FDA godkännade."

 1. Fass R, Frazier R. Rollen för dexlansoprazol med modifierad frisättning vid behandling av gastroesofageal refluxsjukdom. Therap Adv Gastroenterol. 2017 Feb;10(2):243-251. doi: 10.1177/1756283X16681701. Epub 2017 Jan 5. PMID: 28203282; PMCID: PMC5298478.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 april 2024 kl. 08:00 (CET).

Om Implantica
Implantica är ett medicintekniskt företag som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling och stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™
RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp omsluter matpassagen för att stödja den nedre esofagusfinkterns stängningsmekanism och är ofta förknippade med biverkningar som sväljsvårigheter, smärta vid sväljning och oförmåga att rapa och/eller kräkas.

RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen. Den återställer och bibehåller den nedre esofagusfinktern i sin ursprungliga, naturliga position. RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum
https://www.implantica.com/media/media-kit

Sociala medier
https://ch.linkedin.com/company/implantica
https://www.twitter.com/implantica

Kontakt med media:
Juanita Eberhart, VP Marketing & Advocacy
M: +1 925-381-4581
juanita.eberhart@implantica.com