To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica fortsätter tysk expansion med ytterligare ett refluxcenter i Berlin

06.02.2024
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, tillkännager att de första RefluxStop-procedurerna har genomförts på MIC Kinik i Berlin.

Dr Bjorn Siemssen, chef för refluxcentret vid MIC Kinik Berlin, har utfört två framgångsrika RefluxStop™-procedurer, en banbrytande behandling som tar itu med grundorsaken till GERD genom att återställa kroppens naturliga fysiologi. Efter att ha återhämtat sig från det laparoskopiska ingreppet återgick bägge patienter snabbt till att äta normalt. 

Dr. Siemssen säger, "RefluxStop™ har potential att förbättra livet för otaliga GERD-patienter. Den innovativa RefluxStop™-proceduren omsluter inte matpassagen, vilket kan göra den till ett alternativ för patienter som inte tidigare varit aktuella för operation. Det är givande att kunna hjälpa en ny grupp patienter som söker lindring från de obevekliga GERD-symtomen med den senaste tekniken representerad av RefluxStop™."

Implanticas grundare och vd, Dr. Peter Forsell, tillägger, "Vi är hedrade över att arbeta med Dr. Siemssen, en högt ansedd expert på kirurgisk refluxbehandling från MIC Klinik i Berlin, en toppleverantör av minimalt invasiv kirurgi. Vi tackar Dr. Siemssen för hans visionära ledarskap i att ta RefluxStop-teknologin till Berlin.”

Dr. Forsell fortsätter, "Den växande listan över framstående kirurger och sjukhus som erbjuder RefluxStop i Tyskland visar hur akut vi behöver nya kirurgiska innovationer i behandlingen av GERD. Miljontals patienter i Tyskland upplever regelbundet svåra sura uppstötningar1 utan adekvat behandling och vi är stolta över att stödja Dr. Siemssen, som nu har ett nytt innovativt kirurgiskt alternativ för en mer permanent lindring av GERD.”

För ytterligare information, vänligen kontakta: 
Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer 
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49 
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.
Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 6 februari 2024 kl 08:00 CET. 

Om Implantica
Implantica är ett medicintekniskt företag som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling och stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information. 

Om RefluxStop™ 
RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp omsluter matpassagen för att stödja den nedre esofagusfinkterns stängningsmekanism och är ofta förknippade med biverkningar som sväljsvårigheter, smärta vid sväljning och oförmåga att rapa och/eller kräkas.

RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen. Den återställer och bibehåller den nedre esofagusfinktern i sin ursprungliga, naturliga position.RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum 
https://www.implantica.com/media/media-kit

Sociala medier
https://ch.linkedin.com/company/implantica
https://www.twitter.com/implantica

Kontakt med media: 
Implantica AG 
Juanita Eberhart
VP Marketing & Advocacy 
M: +1 925-381-4581 
juanita.eberhart@implantica.com

Fotnot
1.    Nocon M, Keil T, Willich SN. Prevalence and sociodemographics of reflux symptoms in Germany--results from a national survey. Aliment Pharmacol Ther. 2006 Jun 1;23(11):1601-5. doi: 10.1111/j.1365-2036.2006.02924.x. PMID: 16696809.

Images

  • Dr. Siemssen RefluxStop.jpg
  • logo_transparent_1 (8).png
  • ReluxStop Product.png