To contentTo navigationTo search
Logotype

Inbjudan till kapitalmarknadsdag i Stockholm den 26 september 2023

12.09.2023
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicinteknikföretag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, bjuder in investerare, analytiker och media till sin kapitalmarknadsdag kl. 14:00 den 26 september 2023.

Eventet kommer att hållas fysiskt på Västra Trädgårdsgatan 19 i Stockholm. Programmet börjar kl. 14:00 och avslutas med dricka och tilltugg kl. 17:00.

Vid kapitalmarknadsdagen medverkar bland andra:

  • Professor Lars Lundell som har fokuserat sin kliniska forskning på syrarelaterade sjukdomar. Han har haft särskilt fokus på anti-refluxkirurgi och på cancer i mage och matstrupe. Han kommer att tala om det stora otillfredsställda medicinska behovet.
  • Dr. Thorsten G. Lehmann, en ledande anti-refluxexpert i Tyskland som har genomfört mer än 120 operationer med RefluxStop™, kommer att diskutera sina erfarenheter och resultat.
  • Patienter som blivit hjälpta av RefluxStop™.

Dessutom medverkar:

  • VD Peter Forsell
  • Chief Market Access & Strategy Officer, Amit Kukreja, om marknadstillträde
  • VP Health Economics & Payer Evidence, Dr Sarowar Golam, om hälsoekonomi
  • VP Medical Affairs & Therapy Development, Dr Mark Cregan, om kliniska studier
  • Business and Therapy Development Directors för Storbritannien och Italien, Simon Freedman respektive Andrea Arduini, som kommer att dela med sig av en uppdatering om affärsutvecklingen i de två länderna.

Anmälan till kapitalmarknadsdagen görs här. Vänligen observera att bekräftelse krävs för att delta fysiskt. Ingen föranmälan krävs för att se webbsändningen.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer

Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49

nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 12 september 2023 kl 8:00 CEST.

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk grupp som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling, vilket stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en ehälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™

RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp inkluderande även lösningar med implantat är inriktade på den nedre esofagala sfinktern (LES) med det huvudsakliga antagandet att LES är svag och/eller felaktigt fungerande och därmed inte stänger ordentligt. Dessa metoder omsluter matpassagen för att stödja LES:s sfinkerns stängande av födokanalen och är ofta förknippade med biverkningar som sväljningssvårigheter, och bristande möjlighet att rapa eller kräkas och gasuppblåsthet. RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen.

RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum

https://www.implantica.com/media/media-kit

Sociala media

https://www.linkedin.com/implantica

https://www.twitter.com/implantica
 

Kontakt med media:

Implantica AG

Juanita Eberhart

VP Marketing & Advocacy

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • logo_transparent_1 (8).png
  • ReluxStop Product.png