To contentTo navigationTo search
Logotype

Implanticas RefluxStop[TM] – en lovande ny operation för ihållande sura uppstötningar – erbjuds för första gången hos NHS i Storbritannien

21.11.2023
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, meddelar att de första operationerna med RefluxStop™-proceduren framgångsrikt har utförts av NHS vid Imperial College Healthcare NHS Trust i UK.

Fyra patienter med GERD/GORD genomgick RefluxStop™-operationen i början av september på St Mary's hospital, en del av Imperial College Healthcare NHS Trust. Alla genomgick minimalt invasiva titthålsoperationer, skrevs kvickt ut från sjukhuset och har snabbt återhämtat på ett utmärkt sätt. Alla patienter har kunnat äta normalt och slutat ta mediciner för att kontrollera sina symtom.

Ungefär 20 procent av den vuxna befolkningen i Storbritannien har problem med svåra sura uppstötningar kallad GERD eller GORD i Storbritannien. För vissa patienter är detta kroniskt och kan orsaka svår smärta, uppstötningar, sväljningssvårigheter, hosta, astma, onormal trötthet, tappa rösten, tand och tandköttsskada, nutritionssvårigheter och depression.

Tre av fyra GORD patienter som behandlades med RefluxStop™ vid St Mary's Hospital i Paddington, London, hade också dålig rörlighet i matstrupen, vilket innebär att deras förmåga att transportera ner maten till magsäcken var försämrad och att andra kirurgiska alternativ sannolikt skulle ha varit ineffektiva.

Mr Ahmed Ahmed, konsult i övre gastrointestinal kirurgi, vid Imperial College Healthcare NHS Trust, som utförde procedurerna säger:

"Enstaka halsbränna, eller reflux, är ett problem som de flesta av oss har upplevt men GORD är en kronisk, långvarig sjukdom som inte kommer och går utan kan pågå i månader eller år och har påtaglig inverkan på patientens livskvalitet.

"Patienter med GORD kämpar också ofta med bristande naturliga rörelser i matstrupen som gör det mycket svårt att svälja. Att fortsätta ta mediciner är inte alltid ett lämpligt alternativ för dessa patienter. Dessa läkemedel kan sluta fungera och eftersom de ofta tas i höga doser har forskningsstudier kopplat dem till benskörhet, njursjukdom och högre risk för magcancer.

"Denna nya procedur är ett potentiellt alternativ också för dessa GORD-patienter med allvarliga sväljningsproblem, för vilka det för närvarande inte finns några behandlingsalternativ. Jag är glad över att våra patienter återhämtar sig snabbt och håller på att återgå till ett normaltillstånd. Med tanke på de betydande sväljningsproblem som en del av dem hade före operationen är detta ett mycket lovande och spännande resultat, avslutar Mr Ahmed Ahmed.”

Dr. Peter Forsell, vd för Implantica säger, "Implantica är stolta över att samarbeta med Imperial College Healthcare NHS Trust. Vi tackar Ahmed Ahmed för att han leder vägen för att erbjuda den innovativa RefluxStop™-teknologin till NHS-patienter. Vi är glada att kunna meddela att denna milstolpe av att de första operationerna i NHS UK nu har ägt rum. Vi ser fram emot att hjälpa till att förbättra både patienters livskvalitet och övergripande kostnadseffektivitet för GORD-behandling i NHS UK-sjukvårdssystem, vilket framgår av den hälsoekonomiska analys av GORD-behandlingar som utförts av University of Yorks Health Economic Consortium. Implantica avser att samarbeta med flera ledande NHS-sjukhus inom behandling av sura uppstötningar framöver", avslutar Dr. Peter Forsell.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer

Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49

nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21 november 2023 kl 08:00 CET.

Om Implantica®

Implantica är ett medicintekniskt företag som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling och stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™

RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar.

Befintliga kirurgiska ingrepp omsluter matpassagen för att stödja den nedre esofagusfinkterns stängningsmekanism och är ofta förknippade med biverkningar som sväljsvårigheter, smärta vid sväljning och oförmåga att rapa och/eller kräkas.

RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen. Den återställer och bibehåller den nedre esofagusfinktern i sin ursprungliga, naturliga position.

RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum
https://www.implantica.com/media/media-kit

Sociala medier

https://ch.linkedin.com/company/implantica

https://www.twitter.com/implantica

Kontakt med media:

Implantica AG

Juanita Eberhart

VP Marketing & Advocacy

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • St Marys Hospital.jpg
  • logo_transparent_1 (8).png
  • ReluxStop Product.png