To contentTo navigationTo search
Logotype

Implanticas RefluxStop™ får stort genomslag vid det ledande årliga mötet för European Foregut Society

15.11.2023
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i kroppen, meddelar att man deltagit i den tredje årliga EFS-kongressen (European Foregut Society) i Milano, Italien, i början av november.

Det vetenskapliga programmet vid EFS inkluderade symposiet "Rekonstruktion av antirefluxbarriären (ARB) med RefluxStop™ - ett innovativt tillvägagångssätt". Detta välbesökta evenemang, fyllt av livliga samtal, erbjöd en möjlighet att lära sig direkt från experter med verklig erfarenhet av att utföra RefluxStop™-proceduren. 

Symposiet om RefluxStop modererades av Univ.-Prof. Dr. Sebastian F. Schoppmann, docent i kirurgi, Medizinische Universität Wien, Universitets sjukhus i Wien, Österrike. Tillsammans med sju andra ledande GERD-kirurger och GI-experter från Tyskland, Storbritannien, Schweiz, USA och Italien belyste man sina kliniska perspektiv och erfarenheter med RefluxStop-behandling från flera hundra patienter.

CEO och grundaren av Implantica, Dr. Peter Forsell säger: "Vi är stolta över att ha haft en sådan påverkan på EFS, en organisation med målet att förbättra patientvården och resultaten för personer som lider av sura uppstötningar. Vi vill tacka EFS och de många kirurger som oberoende har publicerat och presenterat sina verkliga resultat av RefluxStop™-proceduren."

Dr Forsell fortsätter med att säga: "Det tredje årliga EFS-mötet gav Implantica möjlighet att lyfta fram RefluxStop™ och rapportera om dess utmärkta kliniska data. Vi är ödmjuka och ständigt förvånade över den skillnad som vår produkt gör i livet för dem som lider av sura uppstötningar."

Dr Forsell fortsätter: "Den unika verkningsmekanismen hos RefluxStop™ återställer kroppens naturliga fysiologi så att den kan fungera normalt. Eftersom den inte omsluter matpassagen minskar den i hög grad vanliga, obehagliga biverkningar av traditionella kirurgiska GERD-behandlingar och ger patienterna en utmärkt förbättrad livskvalitet."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49

nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 november 2023 kl 08:00 CET.

Om Implantica
Implantica är en medicinteknisk grupp som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling, vilket stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en ehälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™

RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp inkluderande även lösningar med implantat är inriktade på den nedre esofagala sfinktern (LES) med det huvudsakliga antagandet att LES är svag och/eller felaktigt fungerande och därmed inte stänger ordentligt. Dessa metoder omsluter matpassagen för att stödja LES:s sfinkerns stängande av födokanalen och är ofta förknippade med biverkningar som sväljningssvårigheter, och bristande möjlighet att rapa eller kräkas och gasuppblåsthet. RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen.

RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum
https://www.implantica.com/media/media-kit

Social Media

https://ch.linkedin.com/company/implantica

https://www.twitter.com/implantica

Kontak med media:
Implantica AG
Juanita Eberhart
VP Marketing & Advocacy

M: +1 925-381-4581
juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • Implantica EFS Booth.jpg
  • logo_transparent_1 (8).png
  • IMPLANTICA_STILL_LIFE_202098471.jpg