To contentTo navigationTo search
Logotype

Implanticas meddelar att RefluxStop™ proceduren utfördes live inför nästan 2’000 kirurger och streamades av upp till 100’000 på nätet

05.12.2023
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, meddelar att RefluxStop™-proceduren direktsändes från kongressen, 34[th] Congress of Digestive System Surgery i Rom, Italien, vilken följdes av nästan 90’000 internationella tittare.

Professor Luigi Bonavina, ordförande för European Foregut Society, modererade den direktsända RefluxStop™-operationen, som sågs av nästan tvåtusen deltagare i auditoriet och online följdes operationen av upp till hundratusen världen över. Proceduren utfördes framgångsrikt av Professor Davide Bona vid IRCCS Galeazzi Hospital i Milano tillsammans med Dr. Alberto Aiolfi, och visade hur denna unika innovativa procedur behandlar GERD genom att korrigera kroppens naturliga fysiologi.

Professor Bonavina sa: "Det är inspirerande att se framväxten av en ny anti-reflux-kirurgisk lösning, RefluxStop™, som har testats på mer än 600 patienter över hela Europa med mycket lovande resultat. Jag tror att dess enkla design och unika tillvägagångssätt för att behandla GERD – genom att återställa den naturliga anatomin istället för att dra ihop eller omsluta matstrupen med traditionella tekniker – erbjuder ett nytt sätt att behandla en enormt underbetjänad patientpopulation som söker en långsiktig lösning på sina svåra problem med sura uppstötningar. Det var ett sant nöje att tillsammans med Professor Bona och Dr. Aiolfi framgångsrikt utföra RefluxStop™-proceduren live.”

Dr. Peter Forsell, vd och grundare av Implantica sa: "Det var ett privilegium att se den stora publiken titta på RefluxStop™-operationen som modererades av Professor Bonavina. Det mycket höga antalet tittare visar det växande höga intresset för RefluxStop™ från det bredare samfundet av europeiska och internationella kirurger. Det understryker också det akuta behovet av innovativa lösningar för att behandla sura uppstötningar, en sjukdom som drabbar över en miljard människor över hela världen. Jag vill uppriktigt tacka Professor Bona, Professor Bonavina och Dr. Aiolfi för att de delat sin expertis med denna viktiga publik och visat upp RefluxStop™-proceduren vid detta extraordinära evenemang.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer

Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49

nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 5 december 2023 kl 08:00 CET.

Om Implantica

Implantica är ett medicintekniskt företag som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling och stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™

RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp omsluter matpassagen för att stödja den nedre esofagusfinkterns stängningsmekanism och är ofta förknippade med biverkningar som sväljsvårigheter, smärta vid sväljning och oförmåga att rapa och/eller kräkas.

RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen. Den återställer och bibehåller den nedre esofagusfinktern i sin ursprungliga, naturliga position.RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum
https://www.implantica.com/media/media-kit

Kontakt med media:

Implantica AG

Juanita Eberhart

VP Marketing & Advocacy

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • BONAVINA_LIVE_SURGERY.png
  • logo_transparent_1 (8).png
  • ReluxStop Product.png