To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica tillkännager lansering av RefluxStop™ i Skandinavien

16.02.2023
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i människokroppen, meddelar att RefluxStop lanseras i Sverige.

Ersta Sjukhus och Sundsvall Sjukhus är de två första sjukhus som anmält sig till RefluxStop™ registerstudien i Skandinavien.

"Ersta Sjukhus och Sundsvall Sjukhus i Sverige är specialiserade inom kirurgi för sura uppstötningar, och det är en ära att ha två så välrenommerade sjukhus som visar vägen i vårt nordiska marknadsinträde. Nästan 1 av 5 svenskar lider av sura uppstötningar ,och förbrukningen av PPI-medicin är en av de högsta i världen. På grund av de allvarliga komplikationer som är relaterade till långvarig PPI-medicinering är det en viktig milstolpe för patienterna att RefluxStop™ introduceras i Skandinavien, säger Peter Forsell, VD för Implantica.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 februari 2023 kl 08:30 CET.

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk grupp som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling, vilket stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Nyhetsrum

https://www.implantica.com/media/media-kit

Product Pipeline

https://www.implantica.com/product-pipeline/prioritized-products/

Technology Platform

https://www.implantica.com/innovations/technology-platform-overview/

Kontakt med media:

Implantica AG

Juanita Eberhart

VP Marketing & Advocacy

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • logo_transparent_1 (8).png
  • PETER FORSELL_IMPLANTICA_PHOTOGRAPHED BY THE_FOTOSTUDIO.CH_DSC6968.jpg
  • IMPLANTICA_STILL_LIFE_202098471.jpg