To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica meddelar att RefluxStop lanserats i Spanien

06.03.2023
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i människokroppen, meddelar idag att de två första RefluxStop™-operationerna för att behandla sura uppstötningar har utförts på Hospital Universitario Getafe i Spanien den 24 januari 2023.

Ingreppen utfördes av Dr Alberto Hernández, specialist i allmän kirurgi och matsmältningsstörningar, under överinseende av Prof Juan Carlos Ruiz de Adana, chef för Esophagogastric and Bariatric Department, ett välkänt kirurgiskt centrum. Båda patienterna mår bra och skrevs ut nästa eftermiddag.

"Det har varit ett nöje att införa den nya RefluxStop-tekniken på Hospital Universitario Getafe, som möjliggör ett nytt alternativ för behandling av patienter med gastroesofageal reflux", säger professor Ruiz de Adana.

"Den nya tekniken [RefluxStop] förkortar den postoperativa funktionella återhämtningen och gynnar särskilt patienter med reflux som har motoriska störningar i matstrupen, där den klassiska kirurgiska tekniken (Nissen fundoplikation) har fler biverkningar på kort och medellång sikt. De första resultaten visar att RefluxStop kan bota reflux i 95 % av fallen utan behov av medicinering. På samma sätt förbättrar den refluxkontrollen och minskar sväljningssvårigheterna på medellång sikt. Som en följd av detta förkortas sjukskrivningarna hos dessa patienter och den medicinska uppföljningen minskar (genomgångsbesök, diagnostiska tester, ominterventioner, farmakologisk behandling etc.)", enligt ett översatt citat av pressmeddelandet från Hospital Universitario Getafe den 28 februari.

"Vi är stolta över att uppnå denna milstolpe för RefluxStop, som en början på en stark territoriell affärsexpansion på viktiga europeiska marknader under 2023. Stort tack till Prof. Ruiz de Adana och Dr. Alberto Hernández, ledande experter från ett av Spaniens mest framstående antirefluxcenter, i framkant när det gäller att tillhandahålla förstklassig behandling av sura uppstötningar i Spanien. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete och hjälpa till att förbättra patienternas livskvalitet", säger Dr Peter Forsell, grundare och VD för Implantica.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 06 mars 2023 kl 08:30 CET.

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk grupp som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling, vilket stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Nyhetsrum

https://www.implantica.com/media/media-kit

RefluxStop™

https://www.implantica.com/im-refluxstop/patients/gastrointestinal/     

Getafe University Hospital press release

https://www.comunidad.madrid/noticias/2023/02/28/hospital-universitario-getafe-implanta-novedosa-tecnica-corregir-reflujo-gastroesofagico           

Kontakt med media:

Implantica AG

Juanita Eberhart

VP Marketing & Advocacy

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • El Hospital Universitario de Getafe.jpg
  • logo_transparent_1 (8).png
  • IMPLANTICA_STILL_LIFE_202098471.jpg
  • PETER FORSELL_IMPLANTICA_PHOTOGRAPHED BY THE_FOTOSTUDIO.CH_DSC6968.jpg