To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica lanserar RefluxStop™ i Italien

30.03.2023
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i kroppen, meddelar idag att de första RefluxStop™-operationerna har utförts i Italien, en nyckelmarknad där mer än 10 procent av befolkningen kämpar med sura uppstötningar.

"Att dr Adolfo Renzi på det prestigefyllda sjukhuset Ospedale Buon Consiglio Fatebenefratelli i Napoli använder RefluxStop och har en så positiv erfarenhet är en bekräftelse på RefluxStops förmåga att hjälpa de patienter som lider av sura uppstötningar. Implantica finns nu tillgänglig i flera länder i Europa och vi arbetar hårt i ytterligare marknader. Implantica upprätthåller en kvalitetsstrategi och fokuserar tillväxtarbetet på viktiga nyckelmarknader", säger Dr. Peter Forsell, VD för Implantica.

Dr Renzi, chef för enheten för laparoskopisk och minimalt invasiv kirurgi och högspecialiserad inom funktionella patologier i matstrupen och grovtarmen/ändtarmen, utförde framgångsrikt de två första RefluxStop-operationerna i Italien. Båda patienterna mår bra och skrevs ut nästa eftermiddag. Implanticas RefluxStop erbjuder ett innovativt sätt att återställa kroppens naturliga funktion och åtgärda sura refluxsjukdomar.

"RefluxStop-förfarandet återställer den naturliga positionen av antirefluxbarriären. Det behandlar reflux hos patienter utan de vanligaste biverkningarna av nuvarande kirurgiska ingrepp, såsom dysfagi (sväljningssvårigheter), gasuppblåsthet, oförmåga att rapa eller kräkas osv. Jag tackar mitt sjukhus för deras innovativa kultur, för att de stöder min utbildning i Bern, Schweiz, med professor Zehetner och för att de erbjuder mina patienter denna behandling", säger dr Renzi.

"Jag var den första, men jag kommer inte att vara den enda, eftersom jag vet att många andra ledande refluxkirurger i Italien överväger att erbjuda RefluxStop till sina patienter, med tanke på det enorma medicinska behovet av att behandla sura uppstötningar i Italien, där 11 procent av befolkningen är drabbad", säger Dr. Renzi.

"Implantica är stolt över att samarbeta med Ospedale Buon Consiglio Fatebenefratelli i Napoli, ett av Italiens främsta antirefluxcenter. Vi vill tacka Dr. Renzi och hans team för att de har visat vägen för att erbjuda den innovativa RefluxStop-tekniken som en lösning för miljontals italienska patienter som lider av sura uppstötningar.  Vi är entusiastiska och ser fram emot att fortsätta vårt samarbete, säger Dr Forsell.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 mars 2023 kl 08:30 CET.

Om Implantica®

Implantica är en medicinteknisk grupp som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling, vilket stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™

RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från  nuvarande kirurgiska lösningar.  Befintliga kirurgiska ingrepp inkluderande även lösningar med implantat är inriktade på den nedre esofagala sfinktern (LES) med det huvudsakliga antagandet att LES är svag och/eller felaktigt fungerande och därmed inte stänger ordentligt. Dessa metoder omsluter matpassagen för att stödja LES:s sfinkterns stängande av födokanalen och är ofta förknippade med biverkningar som sväljningssvårigheter, och bristande möjlighet att rapa eller kräkas och gasuppblåsthet.

RefluxStop-apparaten däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen.

RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum

https://www.implantica.com/media/media-kit

Ospedale Buon Consiglio Fatebenefratelli, Naples

https://www.ospedalebuonconsiglio.it/

communication office: Mario Baldi, T +39 081 5981430

Dr Adolfo Renzi, adolfo.renzi@gmail.com

RefluxStop™

https://www.implantica.com/im-refluxstop/patients/gastrointestinal/     

Kontakt med media:

Implantica AG

Juanita Eberhart

VP Marketing & Advocacy

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • Osp. buon Consiglio.jpg
  • Adolfo-Renzi-home-page-1-640x778.jpg
  • IMPLANTICA_STILL_LIFE_202098471.jpg
  • logo_transparent_1 (8).png