To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica expanderar i Italien

29.06.2023
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknologi i kroppen, meddelar att de första RefluxStop™-procedurerna har utförts i ytterligare ett ledande refluxcenter i Puglia-regionen i Italien – IRCCS Saverio De Bellis – det fjärde högrankade specialist sjukhuset som startar i Italien inom ett par månader.

Tre RefluxStop™-procedurer för att behandla gastroesofageal refluxsjukdom (GERD) utfördes framgångsrikt av Dr Leonardo Vincenti, chef för kirurgavdelningen vid IRCCS Saverio De Bellis.

"Denna minimalt invasiva procedur återställer den normala anatomin i övergången mellan esofagus och magsäcken, så att den kan förhindra reflux", säger Dr Vincenti. "Till skillnad från traditionella kirurgiska ingrepp har RefluxStop inga biverkningar som svårigheter att svälja matbolusen, uppblåsthet etcetera."

IRCCS Saverio De Bellis, Castellana Grotte, är ett nationellt erkänt specialiserat sjukhus för gastroenterologi och är en del av IRCCS nätverk av sjukhus.

Som ett erkännande av tillgången till ett nytt behandlingsalternativ för sura uppstötningar i regionen Puglia, deltog gastroenterologer från närliggande centra och universitet när Dr Vincentis talade om RefluxStop-proceduren. Dessutom skrev flera lokala medier om RefluxStop vilket ledde till stort intresse från patienter och många förfrågningar om proceduren.

" Vi är glada och hedrade över att få arbeta med Dr. Vincenti, en ledande anti-refluxexpert i Italien. Implantica fokuserar för närvarande enbart på högkompetens specialist centra. De Bellis är ett välkänt centrum med spetskompetens inom reflux och kommer att spela en viktig roll för att göra RefluxStop tillgänglig för en bredare patientpopulation i Italien. Vi tackar Dr. Vincenti för hans fantastiska stöd och partnerskap för att hjälpa till att främja vården för refluxpatienter med hjälp av RefluxStop”, säger Dr. Peter Forsell, vd för Implantica.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Chief Corporate Affairs Officer

Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49

nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 29 juni 2023 kl 8:00 CEST.

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk grupp som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling, vilket stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en ehälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

Om RefluxStop™

RefluxStop är en ny innovativ behandling med stor potential till ett paradigmskifte inom kirurgi mot sura uppstötningar. Dess unika verkningsmekanism skiljer sig fullständigt från nuvarande kirurgiska lösningar. Befintliga kirurgiska ingrepp inkluderande även lösningar med implantat är inriktade på den nedre esofagala sfinktern (LES) med det huvudsakliga antagandet att LES är svag och/eller felaktigt fungerande och därmed inte stänger ordentligt. Dessa metoder omsluter matpassagen för att stödja LES:s sfinkerns stängande av födokanalen och är ofta förknippade med biverkningar som sväljningssvårigheter, och bristande möjlighet att rapa eller kräkas och gasuppblåsthet. RefluxStop däremot behandlar sura återflöden utan att påverka matpassagen.

RefluxStops verkningsmekanism är inriktad på att rekonstruera alla tre komponenterna i antirefluxbarriären, som om de äventyras kan leda till sura återflöden. Den gör det genom att återställa och stödja kroppens naturliga anatomiska fysiologi, vilket möjliggör att kroppen själv löser problemet med de sura uppstötningarna.

Nyhetsrum

https://www.implantica.com/media/media-kit

https://norbaonline.it/2023/05/30/castellana-grotte-nuova-tecnica-anti-reflusso-al-de-bellis/

https://www.sanita.puglia.it/web/debellis

Sociala media

https://www.linkedin.com/implantica

https://www.twitter.com/implantica
 

Kontakt med media:

Implantica AG

Juanita Eberhart

VP Marketing & Advocacy

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

Images

  • De Bellis Vincente_op theater.jpg
  • De Bellis Vincenti - scrubs.jpg
  • De Bellis Vincenti - presentation.jpg
  • ReluxStop Product.png
  • logo_transparent_1 (8).png