To contentTo navigationTo search
Logotype

Implanticas innovativa Behandlingslösning, RefluxStop[TM], presenterades vid det årliga mötet med European Foregut Society (EFS)

07.11.2022
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i människokroppen, deltog i EFS-konferensen som hölls i Belgrad, Serbien förra veckan. EFS är ett forum där kända föreläsare, läkare och industripartners från hela Europa samlas för att utbyta idéer, forskning, resultat och utvecklingen av behandlingen av refluxsjukdomar för att förbättra resultaten.

Över 250 deltagare deltog i mötet med talare som professor Luigi Bonavina, ordförande för EFS, professor Sebastian Shoppmann, styrelseordförande och professor Aleksandar P. Simić, ordförande för EFS årliga möte i Belgrad 2022. "Jag är övertygad om att EFS Belgrad 2022 kommer väsentligt att bidra till en platform för European Foregut Society av adekvat förebyggande, identifiering, förståelse och behandling av sjukdomar övre tarmkanalen i hela Europa", säger professor Bonavina i EFS-programmet.

 

Bland talarna fanns Dr. med. Yves Borbély, specialist i visceral kirurgi vid Inselspital, universitetssjukhuset i Bern, Schweiz. Dr Borbély höll en presentation om Implanticas produkt RefluxStop™, en CE-märkt anordning som är utformad för att behandla orsaken till sura uppstötningar med över 1 miljard drabbade. Dr Borbély presenterade RefluxStop, dess unika verkningsmekanism, den kirurgiska tekniken och presenterade kliniska data från både de treåriga CE-studieresultaten och Inselspitals patientresultat. Den viktigaste slutsatsen var mycket positiv och att RefluxStop visar lovande resultat över 3 år. Presentationen i sin helhet är en god indikator att de goda resultaten som uppnåddes under CE-studien kan upprepas i en "verklig sjukhusmiljö".

 

"Implantica är hedrad över att ha fått så positiv feedback på RefluxStop från de bästa och mest framträdande anti-reflux specialistkirurgerna och gastroenterologerna. Vi tror att RefluxStop framöver kommer att förändra patientresultaten och vårdhanteringen för patienter med sura uppstötningar över hela världen, med potential att bli vårdstandard för behandling av sura uppstötningar", säger Peter Forsell, VD för Implantica. "Som kirurg uppskattar jag de ansträngningar som EFS-kommittén har gjort för att organisera ett sådant inkluderande evenemang som för samman kirurger och gastroenterologer med målet att förbättra patienternas behandling och resultat. Vi är stolta över att ha deltagit för andra året i rad och ser fram emot EFS 2023."

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Investor Relations
Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

 

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

 

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se.

 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 november 2022 kl. 8.30 CEST.

 

Om Implantica

Implantica är ett företag som tillverkar medicintekniska produkter med syfte att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas ledande produkt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat som motverkar sura uppstötningar av magsaft upp i matstrupen och potentiellt kommer att skapa ett paradigmskifte för anti-reflux-behandling och stöds av framgångsrika resultat från kliniska prövningar. Implantica fokuserar också på eHälsa i kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline baserad delvis på två plattformsteknologier: en eHälsoplattform utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, kontrollera behandling inifrån kroppen och kommunicera till vårdgivaren på avstånd och en trådlös energigivande plattform utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com               för mer information.

 

Nyhetsrum

https://www.implantica.com/media/media-kit

 

Dr. med. Borbély

https://www.bauchzentrum-bern.ch/de/unser-team/details/person/detail/yves-borbely

 

RefluxStop™

https://www.implantica.com/im-refluxstop/

 

EFS

https://efs-belgrade2022.org/

 

Mediakontakt:

Implantica AG

Juanita Eberhart

Senior Director of Marketing

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

 

Images

  • Inselspital Universistatsspita_Bern.JPG
  • RefluxStop Product Placement.png
  • ReluxStop Product.png
  • EFS.JPG
  • Prof. Dr, Borberly Presentation2.jpg
  • PETER FORSELL_IMPLANTICA_PHOTOGRAPHED BY THE_FOTOSTUDIO.CH_DSC6968.jpg