To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica rekryterar Paul Mead, tidigare toppchef inom Medtronic, som COO

01.02.2022
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett snabbväxande medicinteknikbolag som är pionjär inom innovativa lösningar för att behandla kroniska hälsoproblem, utser Paul Mead till Chief Operating Officer. Paul tar med sig närmare 20 års mångsidig erfarenhet från Medtronic till Implantica, där han senast i egenskap av Vice President Europe ledde flera operativa enheter med ytterligare ansvar som spänner över EMEA, LATAM och Kanada. Genom utnämnadet stärks Implanticas ledningsgrupp ytterligare och är nu välbalanserad med kompetens från olika branschledande företag.

På Medtronic har Paul med innehaft positioner med stegvis ökande ansvar i USA, Asien och Stillahavsområdet följt av Europa som en del av den kardiovaskulara sektionen. Hans tvärfunktionella ledarskap bidrog till flera kommersiella framgångar inom ett stort antal kliniska områden, bland annat interventionell kardiologi, radiologi, kärlkirurgi, thoraxkirurgi och hypertoni. Som medlem av ledningsgrupper för både EMEA och på global nivå har han genom sin ledning och strategiska översyn drivit fram operationell excellence och ett enastående resultat i företag som omsätter flera miljarder USD och har tusentals kunder. Paul har fått flera prestigefyllda årliga utmärkelser som delas ut av Medtronics verkställande kommitté.

Paul har en MBA från UC Berkeley Haas School of Business och en Bachelor of Science i ekonomi från University of Michigan.

I sin nya roll kommer Paul att ansvara för Implanticas övergripande verksamhet och kommer att ha ett nära samarbete med VD Peter Forsell för att genomföra företagets strategiska vision och värderingar.

Paul lämnar jobbet som toppchef på Medtronic, ett av världens största och mest framgångsrika medicintekniska företag, för att istället börja på Implantica. Paul har stor erfarenhet av global försäljning, go-to-market-strategi och funktionellt ledarskap samt en dokumenterad erfarenhet av att maximera tillväxtpotentialen på marknader över hela världen. Han har den kompetens, kunskap och inställning som krävs för att vägleda Implantica till nästa nivå i vår kliniska och kommersiella utveckling. Jag är mycket nöjd över att få en så högpresterande exekutiv ledare och stigande stjärna från Medtronic att ansluta sig till Implantica och är mycket glad över att välkomna Paul till vår ledningsgrupp", säger Peter Forsell, VD på Implantica.

"Jag ser fram emot att komma till Implantica och ta på mig rollen som COO för att hjälpa till att bygga upp detta företag och förverkliga Peters vision. Implantica har en ambitiös tillväxtplan med säkrad finansiering och ett starkt, motiverat team. Jag ser även fram emot att driva företagets expansion och operativa excellens på flera internationella marknader, med hjälp av den erfarenhet och kunskap som jag fått under min tid på Medtronic. Jag tror att vi har en unik möjlighet att positivt påverka miljontals patienters liv med banbrytande teknik. Nästa era inom medicintekniska produkter kan bli verkligt transformativ, med fokus på skärningspunkten mellan teknik och digitalisering, där Implantica kan bidra som en global ledare ", säger Paul Mead, COO på Implantica.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Investor Relations

Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, +46 (0)8 528 00 399, info@fnca.se.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 01 februari 2022 kl. 08:00 CET.

Om Implantica

Implantica är ett företag som tillverkar medicintekniska produkter med syfte att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas ledande produkt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat som motverkar sura uppstötningar av magsaft upp i matstrupen och potentiellt kommer att skapa ett paradigmskifte för anti-reflux-behandling och stöds av framgångsrika resultat från kliniska prövningar. Implantica fokuserar också på eHälsa i kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline baserad delvis på två plattformsteknologier: en eHälsoplattform utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, kontrollera behandling inifrån kroppen och kommunicera till vårdgivaren på avstånd och en trådlös energigivande plattform utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com    för mer information.