To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica Presenterar RefluxStop’s Hälsoekonomiska påverkan vid ISPOR Europe 2022

10.11.2022
 | Non regulatory

Implantica AG (publ.), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i kroppen, deltog i konferensen ”the International Society for Pharmacoeconomics and Outcomes Research (ISPOR) Europe 2022” som hölls den 6-9 november i Wien, Österrike och Virtual #ISPOREurope. ISPOR är den ledande europeiska konferensen för hälsoekonomi och resultatforskning (HEOR) som hålls för att diskutera och sprida de senaste trenderna inom sjukvården.

ISPOR är globalt erkänd som den ledande vetenskapliga och utbildningsorienterade organisationen för hälsoekonomi och resultatforskning (HEOR) och är företrädesvis använt vid beslut om hälso- och sjukvård av betalare och försäkringsbolag. Implantica presenterade den hälsoekonomiska effekten av RefluxStopTM, en ny kirurgisk lösning som korrigerar kroppens anatomi för att därmed lösa orsaken till sura uppstötningar.

Abstrakten har följande titlar:

Evaluating the cost-effectiveness of RefluxStop™ as a treatment for refractory gastro-esaophageal reflux disease (GERD), och

Evaluating the budget impact of RefluxStop, a treatment for refractory gastro-esophageal reflux disease (GERD), on the healthcare system in England and Wales,

och representerar University of Yorks (UK) Health Economics Consortiums djupgående och omfattande hälsoekonomiska analys av RefluxStop™ jämfört med alternativa kirurgiska och medicinska behandlingar.

Denna rigorösa analys visar tydligt att RefluxStop™ är överlägset kostnadseffektivt och budgetpåverkande jämfört med andra medicinska och kirurgiska behandlingsalternativ mot sura uppstötningar (inklusive standardbehandlingen fundoplikation, magnetisk förändringssanordning och medicinsk behandling med PPI). Resultatet av denna bedömning visar dessutom att RefluxStop™ är överlägset när det gäller livskvalitet jämfört med alla andra behandlingar som anges ovan och garanterar "valuta för pengarna" i den brittiska sjukvården.

"Implantica presenterade våra mycket positiva ekonomiska resultat: RefluxStop ger högre livskvalitet än de konkurrerande behandlingar genom att ge bättre symtomkontroll med färre biverkningar. Detta kommer inte bara att förbättra patienternas allmänna välbefinnande utan kan också spara den totala ekonomiska bördan för hälso- och sjukvårdssystemet att hantera sjukdomar med uppstötningar/reflux av sur magsaft.

Dessa ekonomiska fördelar hjälper oss att hålla fast vid vårt uppdrag; att tillhandahålla medicinska implantatlösningar till miljontals patienter med stora medicinska behov och samtidigt spara kostnader för samhället.

Som kirurg förstår jag hur hårt belastat sjukvårdssystemet är och uppskattar ISPOR:s roll som stöd för beslutsfattandet inom sjukvården. Den ekonomiska nyttan av RefluxStop-metoden är avgörande för att få ersättning för vår nya teknik. Vi är övertygade om att RefluxStop framöver kommer att förändra patientresultaten och vårdhanteringen för patienter med sura uppstötningar över hela världen, och betydelsen av detta ekonomiska resultat ska inte underskattas, säger Peter Forsell, VD för Implantica.

"Vi är stolta över att ha presenterat våra överlägsna data om ekonomisk påverkan av RefluxStop på ISPOR och ser fram emot ISPOR 2023."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Investor Relations

Telefon (CH): +41 (0) 79 335 09 49

nicole.pehrsson@implantica.com

 

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för

offentliggörande den 10:e november 2022 kl. 08:30 (CET).

 

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk koncern dedikerad till att föra avancerad teknik in i

kroppen. Implanticas ledande produkt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat som

motverkar sura uppstötningar av magsaft upp i matstrupen och potentiellt kommer att

skapa ett paradigmskifte för anti-reflux-behandling vilket stöds av framgångsrika resultat frånkliniska prövningar. Implantica fokuserar också på eHälsa i kroppen och har utvecklat en

bred, patentskyddad produktpipeline baserad delvis på två plattformsteknologier: en

eHälsoplattform utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar,

kontrollera behandling inifrån kroppen och kommunicera till vårdgivaren på avstånd och en

trådlös energigivande plattform utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom

intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP

A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

 

Newsroom
https://www.implantica.com/media/media-kit

RefluxStop Cost-Effectiveness Abstract ISPOR 2022
https://www.ispor.org/heor-resources/presentations-database/presentation/euro2022-3566/121437

RefluxStop Budget Impact Abstract ISPOR 2022
https://www.ispor.org/heor-resources/presentations-database/presentation/euro2022-3565/121395

Media Contact:
Implantica AG
Juanita Eberhart
Senior Director of Marketing
M: +1 925-381-4581
juanita.eberhart@implantica.com

 

Images

  • ISPOR 2022.png
  • RefluxStop Abstract ISPOR.jpg
  • ReluxStop Product.png
  • PETER FORSELL_IMPLANTICA_PHOTOGRAPHED BY THE_FOTOSTUDIO.CH_DSC6968.jpg