To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica meddelar att Spire Manchester Hospital i Storbritannien startat att operera med RefluxStop™

13.10.2022
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i kroppen, meddelar att RefluxStop™-metoden för att behandla sura uppstötningar nu framgångsrikt tillämpas på Spire Manchester Hospital, en del av Spire Healthcare Group, med ett nätverk av 39 sjukhus och 8 kliniker i England, Wales och Skottland.

Paul Goldsmith, allmän- och övre GI-kirurg, konsult vid Spire Manchester Hospital, har nyligen framgångsrikt behandlat den första patienten med RefluxStop-förfarandet.

"Jag är mycket glad över att vara en av de första kirurgerna i Storbritannien som erbjuder RefluxStop™, som erbjuder ett kirurgiskt alternativ för alla antirefluxpatienter, även de som tidigare kanske inte uppfyllt kraven för kirurgi", säger Paul Goldsmith.

"Vi ser detta som en milstolpe, att RefluxStop™-förfarandet erbjuds på Spire Manchester, en del av Spire Healthcare Group som är den näst största leverantören av privat sjukvård i Storbritannien, med 47 sjukhus och kliniker. Ett stort tack till Paul Goldsmith, en av Storbritanniens främsta antirefluxkirurger, vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete. Med över 4,5 miljoner dagliga sura refluxpatienter i Storbritannien räknar vi med att fler och fler sjukhus och KOL:s kommer att börja operera med RefluxStop™-metoden, som är designad för att bli den nya vårdstandarden för behandling av sura uppstötningar", säger Peter Forsell, VD för Implantica.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Investor Relations
Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 oktober 2022 kl. 8.30 CEST.

Om Implantica

Implantica är ett företag som tillverkar medicintekniska produkter med syfte att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas ledande produkt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat som motverkar sura uppstötningar av magsaft upp i matstrupen och potentiellt kommer att skapa ett paradigmskifte för anti-reflux-behandling och stöds av framgångsrika resultat från kliniska prövningar. Implantica fokuserar också på eHälsa i kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline baserad delvis på två plattformsteknologier: en eHälsoplattform utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, kontrollera behandling inifrån kroppen och kommunicera till vårdgivaren på avstånd och en trådlös energigivande plattform utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com    för mer information.

Nyhetsrum

https://www.implantica.com/media/media-kit

Images

  • Spire 1st Surgery (Manchester).jpg
  • Mr. Paul Goldsmith_Spire Manchester.JPG
  • Spire Manchester_Hospital2.JPG
  • PETER FORSELL_IMPLANTICA_PHOTOGRAPHED BY THE_FOTOSTUDIO.CH_DSC6968.jpg
  • IMPLANTICA_STILL_LIFE_202098471.jpg