To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica lanserar RefluxStop™ i Storbritannien

07.03.2022
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som tillhandahåller smarta medicinska implantat med hjälp av avancerad e-hälsoteknik som är i frontlinjen av den kommande ehälso-revolutionen, meddelar att de första operationerna med RefluxStop™ framgångsrikt har utförts i Storbritannien.

Dr. Nicholas Boyle, grundare och medicinsk chef för RefluxUK, har utfört de första implantaten av RefluxStop™ i Storbritannien. RefluxUK är ett nationellt partnerskap av medicinska specialister och kirurger och det största i Storbritannien som behandlar gastroesofageal refluxsjukdom (GERD). Ingreppen utfördes på King Edward VII-sjukhuset i London den 3 mars 2022. Båda patienterna, som hade lidit av betydande symptom på GERD i många år, skrevs ut inom 24 timmar efter operationerna.

Dr. Boyle, som är specialist i övre gastrointestinal kirurgi och på behandling av GERD, sade: "Ingreppen var okomplicerade och gick bra. Vi är övertygade om att våra patienter kommer att få en enormt stor nytta av dessa implantat. RefluxUK är glad över att kunna lägga till RefluxStop™ till de alternativ vi kan erbjuda de många människor som kommer att gynnas av kirurgisk behandling."

"Med marknadslanseringen i Storbritannien förra veckan har Implantica uppnått ännu en milstolpe på vägen mot att skapa ett potentiellt paradigmskifte inom behandling av sura uppstötningar med RefluxStop™, den första i sitt slag representerande ett verkligt genombrott för behandling av sura uppstötningar. Implantica målmedvetet arbetar med ledande kirurger, sjukhus och viktiga intressenter för att fortsätta att visa våra utmärkta kliniska resultat, stora fördelar för patienterna och att utöka behandlingstillgängligheten i hela Storbritannien", säger Peter Forsell, VD för Implantica.

"Vi ser fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med denna högt respekterade surgeon, Dr. Boyle och ledande center, King Edward VII.  Dr. Boyle, som inte bara är grundare av RefluxUK utan även vice ordförande för European Foregut Society, och vi är mycket nöjda att RefluxStop™ har lanserats hos RefluxUK. Med över 4,5 miljoner dagliga reflux patienter i Storbritannien och cirka 400 000 patienter som årligen diagnostiseras med smärtsamma sura uppstötningar, förväntar vi oss att fler och fler sjukhus och KOL:s kommer att börja operera med RefluxStop™", säger Peter Forsell, vd för Implantica.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Investor Relations

Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, +46 (0)8 528 00 399, info@fnca.se.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 Mars 2022 kl. 08:00 CET.

Om Implantica

Implantica är ett företag som tillverkar medicintekniska produkter med syfte att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas ledande produkt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat som motverkar sura uppstötningar av magsaft upp i matstrupen och potentiellt kommer att skapa ett paradigmskifte för anti-reflux-behandling och stöds av framgångsrika resultat från kliniska prövningar. Implantica fokuserar också på eHälsa i kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline baserad delvis på två plattformsteknologier: en eHälsoplattform utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, kontrollera behandling inifrån kroppen och kommunicera till vårdgivaren på avstånd och en trådlös energigivande plattform utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com    för mer information.