To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica får GHP:s pris för det mest innovativa MedTech-företaget 2022 i Centraleuropa

14.11.2022
 | Non regulatory

Implantica AG (publ), ett medicintekniskt företag som ligger i framkant när det gäller att föra in avancerad teknik i kroppen, meddelar idag att företaget har tilldelats Global Health & Pharmas (GHP) pris som det mest innovativa medicintekniska företaget i Centraleuropa i Healthcare & Pharmaceutical Awards 2022.

Detta pris baseras på Implanticas kärnvärden, innovation och entreprenörskap, där deras prestationer får ett solitt erkännande av Global Health & Pharma (GHP). När deras jury valde Implantica som mottagare av priset för det mest innovativa medicintekniska företaget i Centraleuropa tog man hänsyn till det engagemang, den expertis och den innovation som företaget visat. Detta baserades på information från nomineringen, information som tillhandahållits och efter att ha genomfört GHP:s egen due diligence med en omfattande period av faktagranskning och forskning. De vinnande pristagarna valdes ut på grundval av sina meriter och sitt bidrag till hälso- och sjukvårds- och/eller läkemedelssektorn i stort.

 

"Vi är stolta över att bli erkända av GHP som det mest innovativa medicintekniska företaget i Centraleuropa 2022. Idag är det tydligt att sjukvården kommer att revolutioneras av eHealth och ny teknik. Implanticas två plattformsteknologier omfattaren en trådlös energiplattform som är utformad för att energisätta fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Den andra plattformstekniken är en unik eHälsoplattform som är utformad för att övervaka och styra behandlingen från insidan av kroppen, mäta ett brett spektrum av hälso- och behandlingsparametrar och kommunicera med vårdgivaren på distans som på ett säkert sätt kan fjärrstyra behandlingen på distans.

RefluxStop, ett implantat som för närvarande håller på att kommersialiseras och som behandlar orsaken till sura uppstötningar, är utformad för att bli ny vårdstandard på en marknad med 1 miljard drabbade individer. Tillsammans med vår patentportfölj och pipeline av implantat om 40 produkter, utvalda bland 300 uppfinningar, är våra plattformteknologier och RefluxStop kärnan i Implantica och underbygger vår ambition att bli världsledande inom smarta medicinska implantat.

Med en marknad för e-hälsa som beräknas växa till 230 miljarder USD under de kommande fem åren har Implantica alla attribut för att uppfylla vår ambition att förändra vården och förbättra livskvaliteten för miljontals patienter runt om i världen och samtidigt spara kostnader för samhället,” säger Peter Forsell, VD för Implantica.

 

For further information, please contact:

Nicole Pehrsson, Investor Relations
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

 

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, info@fnca.se

 

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 november 2022 kl 10:40 CET.

 

 

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk grupp som arbetar med att föra in avancerad teknik i kroppen. Implanticas huvudprodukt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat för förebyggande av gastroesofageal reflux som har potential att skapa ett paradigmskifte inom anti-refluxbehandling, vilket stöds av framgångsrika kliniska studieresultat. Implantica fokuserar också på e-hälsa inuti kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline som delvis bygger på två plattformstekniker: en e-hälsoplattform som är utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, styra behandlingen inifrån kroppen och kommunicera med vårdgivaren på distans och en trådlös energiplattform som är utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.

 

Nyhetsrum

https://www.implantica.com/media/media-kit

 

GHP Award

https://www.ghp-news.com/healthcare-of-tomorrow/

 

Product Pipeline

https://www.implantica.com/product-pipeline/prioritized-products/

 

Technology Platform

https://www.implantica.com/innovations/technology-platform-overview/

 

 

Kontakt med media:

Implantica AG

Juanita Eberhart

Senior Director of Marketing

M: +1 925-381-4581

juanita.eberhart@implantica.com

 

Images

  • Jul22600_logo.png
  • Jul22600-2022 Healthcare and Pharma Certificate.jpg
  • logo_transparent_1 (8).png
  • PETER FORSELL_IMPLANTICA_PHOTOGRAPHED BY THE_FOTOSTUDIO.CH_DSC6968.jpg