To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica’s medicinska implantat RefluxStop ™ tar ett kliv in i den svenska sjukvården

08.03.2021
 | Non regulatory

Implantica AG (publ) meddelar idag att RefluxStop ™ kommer lanseras i Sverige med ersättning av offentlig sjukvård.

Implanticas fokus ligger nu på att öka sin försäljningsorganisation i Skandinavien när de introducerar RefluxStop ™ hos ledande antirefluxkirurger och kliniker i Sverige. Sverige kommer att utvecklas till en andra hemmamarknad på grund av företagets betydande relationer till Sverige och dess stora skandinaviska investerarbas. Utbildning av kirurger kommer inledningsvis ske via webinar med representanter från Tyskland och Schweiz.

”Vi är mycket glada över att kunna sälja RefluxStop™ till den svenska marknaden med ersättning från den offentliga sjukvården”, säger Peter Forsell, VD för Implantica. "I detta skede kommer vi främst att fokusera på de offentligt finansierade sjukhusen, och vi kommer samtidigt att utöka vår RefluxStop™-registerstudie till Skandinavien för att samla in mer data.”

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Investor Relations
Telefon (CH): +41 (0) 79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, +46 (0) 8 528 00 399, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 8:e mars 2021 kl. 08:00 (CET).

 

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk koncern dedikerad till att föra avancerad teknik in i kroppen. Implanticas ledande produkt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat som motverkar sura uppstötningar av magsaft upp i matstrupen och potentiellt kommer att skapa ett paradigmskifte för anti-reflux-behandling och stöds av framgångsrika resultat från kliniska prövningar. Implantica fokuserar också på eHälsa i kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline baserad delvis på två plattformsteknologier: en eHälsoplattform utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, kontrollera behandling inifrån kroppen och kommunicera till vårdgivaren på avstånd och en trådlös energigivande plattform utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.