To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica utökar ledningsgruppen med en ny Chief Market Access & Strategy Officer

22.11.2021
 | Non regulatory

Implantica AG (publ) meddelar idag att Amit Kukreja tillträder som Chief Market Access & Strategy Officer. Amit tillför Implantica 15 års omfattande global erfarenhet av medtech och marknadstillgång med rätt strategi för ersättning från vårdgivare. Han har arbetat i flera globala och regionala lednings- och rådgivningsroller och har drivit och format ersättning från vårdgivare, hälsoekonomi, planering av kliniska bevis, relationer med betalare samt strategisk marknadsföring i tidigare led & kommunikation för omvälvande medicintekniska produkter.

Amit kommer att leda den globala verksamheten för att skapa marknadstillgång och öka det kommersiella genomslaget av Implanticas omfattande produktpipeline med banbrytande avancerad medicinsk teknik.

Senast var Amit Vice President of Corporate Market Access på Masimo Corporation, en global ledare inom innovativ icke-invasiv patientövervakningsteknik, där han ansvarade för att utveckla och genomföra företagets strategier för tillträde till nya marknader. Dessförinnan var han vice ordförande för global marknadsföring, ersättning från vårdgivare och patienttillträde på Second Sight Medical Products, en världsledande aktör inom neuromodulerande implantat för blindhet.

Under sina tidigare roller på Second Sight, som Global Vice President of Market Access och EMEA Director of Market Access, skapade och utökade Amit vårdersättnings- och finansieringsvägar för världens första FDA- och CE-märkta implantatsystem för artificiell syn i Nordamerika, EMEA och APAC-regionerna. Amit har en MBA från WHU Tyskland och en maskinteknisk examen från Manipal Institute of Technology.

"Amits starka erfarenhet av att utveckla tillgång till nya marknader med ersättning från vårdgivare i en mängd olika länder, är avgörande för Implantica. Den här rollen är otroligt viktig för företagets tillväxt, och jag är mycket tillfredställd och förväntansfull över att ha en så högt kvalificerad specialist inom marknadstillträde med i ledningsgruppen", säger Peter Forsell, VD för Implantica.

"Jag är mycket glad över att ingå i Implanticas team och ser fram emot att utforma, skapa och påskynda evidensbaserad marknadstillgång för ett bredare kommersiellt införande av företagets flera oöverträffade revolutionerande behandlingsalternativ", säger Amit. "Jag är övertygad om att vi har en fantastisk möjlighet att samarbeta med kliniker, patienter, beslutsfattare och betalare för att se till att miljontals patienter runt om i världen i rimlig tid får tillgång till behandling med Implanticas banbrytande produkter."

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Investor Relations
Telephone (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, +46 (0)8 528 00 399, info@fnca.se.

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 november 2021 kl. 08:30 CET.

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk koncern dedikerad till att föra avancerad teknik in i kroppen. Implanticas ledande produkt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat som motverkar sura uppstötningar av magsaft upp i matstrupen och potentiellt kommer att skapa ett paradigmskifte för anti-reflux-behandling och stöds av framgångsrika resultat från kliniska prövningar. Implantica fokuserar också på eHälsa i kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline baserad delvis på två plattformsteknologier: en eHälsoplattform utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, kontrollera behandling inifrån kroppen och kommunicera till vårdgivaren på avstånd och en trådlös energigivande plattform utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com  för mer information.