To contentTo navigationTo search
Logotype

Implantica förstärker ledningsgruppen med ny VP QA & RA

21.06.2021
 | Non regulatory

Implantica AG (publ) har glädjen att meddela att Juliette Cook kommer att börja som VP Quality & Regulatory Affairs i augusti 2021.

Juliette Cook kommer att leda kvalitetsteamet på Implantica, efter att senast ha varit ansvarig för Regulatory Affairs för EMEA på Cochlear, ett företag för aktiva implanterbara hörseltekniska lösningar. Med över 20 års erfarenhet av regulatoriska frågor har hon fått godkännanden och tillgång till nya marknader i över 120 länder. Juliette Cook är också expert på EU:s regelverk för medicintekniska produkter (MDR) och presenterar och undervisar regelbundet i ämnet vid branschevenemang och konferenser. Innan Juliette Cook började på Cochlear var hon Director of Quality, Clinical & Regulatory Affairs på Rayner Intraocular Lenses Ltd. där hon inrättade QA & RA-avdelningen. Hon har en magisterexamen i biomedicinsk teknik från University of Durham och en doktorsexamen i material/mekanisk teknik från University of Exeter.

"Juliettes starka erfarenhet av att utveckla regulatoriska strategier och uppnå myndighetsgodkännanden i en mängd olika länder världen över är viktig för Implantica eftersom vi arbetar med myndighetsgodkännanden i 30 länder parallellt. Jag är mycket glad över att ha henne med i vårt team", säger Peter Forsell, VD för Implantica.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nicole Pehrsson, Investor Relations
Telefon (CH): +41 (0)79 335 09 49
nicole.pehrsson@implantica.com

Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market i Stockholm.

Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB, +46 (0) 8 528 00 399, info@fnca.se

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 21:e juni 2021 kl. 09:00 (CET).

Om Implantica

Implantica är en medicinteknisk koncern dedikerad till att föra avancerad teknik in i kroppen. Implanticas ledande produkt, RefluxStop™, är ett CE-märkt implantat som motverkar sura uppstötningar av magsaft upp i matstrupen och potentiellt kommer att skapa ett paradigmskifte för anti-reflux-behandling och stöds av framgångsrika resultat från kliniska prövningar. Implantica fokuserar också på eHälsa i kroppen och har utvecklat en bred, patentskyddad produktpipeline baserad delvis på två plattformsteknologier: en eHälsoplattform utformad för att övervaka ett brett spektrum av hälsoparametrar, kontrollera behandling inifrån kroppen och kommunicera till vårdgivaren på avstånd och en trådlös energigivande plattform utformad för att driva fjärrstyrda implantat trådlöst genom intakt hud. Implantica är noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (ticker: IMP A SDB). Besök www.implantica.com för mer information.